xatquiz home page xat.com home page

Go Back   xat.com Forum > xatshow
User Name
Password
Play Quizzes FAQ Members List Search Today's Posts Mark Forums Read Register Free

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old September 21st, 2003, 11:01 PM
thehamguy1 thehamguy1 is offline
Player
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 0
music doesn't play with slideshow



I'd be a buyer in a hurry if the software would play my .mp3 file(s)
with the slideshow. Even with the latest version of WMP installed
(7.1, for Win98), no luck. Pretty pictures, nice transitions, no
sound, no music.

Other posts indicate that installing the latest WMP fixed things but
it hasn't worked for me. I can play my .mp3 files with WMP so I know
it's not a problem with file associations or with WMP in general. I
can also manually run WMP in the background, then play the slideshow,
but it's supposed to be more sophisticated than that. I saw it run
on a friend's machine and t'was awesome. I want that.

Second issue: the "troubleshooting" link in the Xatshow help system
sent me to Update.shtml on the company's website. That page told me
to install Hhupd.exe--which I did--but the page still tells me I need
to install it and never gets around to helping with the problem. Is
there a problem with this particular web page detecting the
components it needs? I've tried it with my firewall turned off but
still the same response.

What audio codec is needed? I can access a list of installed codecs
to check whether I have it. Installing the latest WMP should have
taken care of that, especially since my .mp3s DO play in WMP.

Lee


Reply With Quote
  #2  
Old September 23rd, 2003, 05:02 PM
info_xatcom info_xatcom is offline
Player
 
Join Date: Feb 2001
Posts: 0
music doesn't play with slideshow



Some MP3s don't work. If you use 5.1 you get a better indic\ation that you are
using an unsupported format (eg MP3 PRO):

http://www.xat.com/xatshow/eng.html

Chris.


Reply With Quote
  #3  
Old September 24th, 2003, 07:43 AM
thehamguy1 thehamguy1 is offline
Player
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 0
music doesn't play with slideshow



Thank you, Chris. Version 5.1 produced my first successful music-
accompanied slideshow. I'm not sure what the indication is you
mentioned that would tell me if an MP3 won't work. I didn't see a
diagnostic, but I did notice that on the Sequencer tab the file I'd
been trying to use was listed as being over 35,000 minutes long!
(it's actually about 4 minutes long). Maybe that's the signal?

When I used an mp3 it said was 58 seconds long everything worked & I
even burned a successful CD of it.

I need to show this program to everyone I know. Thanks again.

> Some MP3s don't work. If you use 5.1 you get a better indic\ation
that you are
> using an unsupported format (eg MP3 PRO):
>
> http://www.xat.com/xatshow/eng.html
>
> Chris.


Reply With Quote
  #4  
Old September 24th, 2003, 01:58 PM
info_xatcom info_xatcom is offline
Player
 
Join Date: Feb 2001
Posts: 0
music doesn't play with slideshow



Hello

>I didn't see a
>diagnostic, but I did notice that on the Sequencer tab the file I'd
>been trying to use was listed as being over 35,000 minutes long!
>(it's actually about 4 minutes long). Maybe that's the signal?

Yes, looks like we could improve things further. That was a corrupt MP3 or one
we don't support. Another problem with 5.0 is truncated MP3s. Truncated MP3s are
quite common as they are unfinished downloads and can sound normal if only a
little is missing.

Chris.


Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 04:43 PM.


Powered by vBulletin Version 3.5.0
Copyright ©2000 - 2006, Jelsoft Enterprises Ltd.
2006 xat.com ltd.